Van Burnout naar Authentiek Leven


Is je interesse gewekt en wil je meer informatie over de workshop, stuur dan een kort bericht naar wijzoekengeluk @ gmail.com (zonder de spaties uiteraard).

Op de pagina EVENTS kun je deze informatie ook vinden.

Wat is een burnout?

Na vol met frisse moed te zijn begonnen met werken, begin je op te merken dat er iets aan je verandert. To-do lijstjes of andere taken dreigen je op te zwelgen als je maar even stopt om te ontspannen. Alles wat je eerst in een handomdraai deed, kost je nu veel meer tijd en moeite. Wat Lewis Carol schreef blijkt te kloppen: “Je moet zo hard rennen als je kunt, om op dezelfde plek te blijven.”

Wellicht heerst er een gevoel van verbittering jegens de mensen om je heen. Waarom zien ze niet hoeveel je om ze geeft? Waarom zien ze jouw behoeftes niet?
Misschien ervaar je dat je hersens overtoeren draaien. De gedachten volgen elkaar razendsnel op. Je voelt je net een zwevend brein, zonder lichaam. Creativiteit droogt op, en de minste of geringste overweging kan je al in een paniekerige staat laten schieten.
Of activiteiten die eerder plezier opleverden, voelen nu als een verplichting. De drive die je eerder motiveerde, voelt nu als een meedogenloze kracht die je meesleept. Je energie en enthousiasme veranderen in onverzettelijke, meedogenloze vastberadenheid.

Maar je geeft niet op. Je blijft doorgaan, en op een gegeven moment merk je dat dit niet ok is. Je trekt aan de rem en vraagt jezelf af: “Wat is er mis met mij?”

We maken onszelf schuldig van het feit dat we niet aan de eisen voldoen die we onszelf hebben opgelegd. Waar zijn die eisen op gebaseerd? Hoe komt het dat ze zo hoog zijn? Wat heb je te bewijzen?
Waar ben je bang voor?

Angst neemt het voortouw in onze gedachten. Ze bepalen wat we denken en wat we doen. We belanden in een overlevingsmodus. Erop of eronder. Jij of ik. Afgesloten. Somber. Machinaal.

Wat als we dat allemaal los konden Laten?

Heel eventjes. Gewoon om te kijken wat er onder zit. Daarna krijg je het weer terug Als je wil, beloofd. Als we kort spieken naar wat onder de angst zit, vinden we jouw authentieke Zelf. Daar weet je naar hoe je echt wil leven. Hoe je echt met relaties om wil gaan. Hoe je je tijd in wilt delen. Met bereidheid en een beetje nieuwsgierigheid, geven we de ruimte om je Zelf te vinden.

Wil jij je Zelf leren kennen?


Onder “EVENTS” vind je wat praktische zaken.

Wij horen graag van je.

Hartegroet,

Sonja, Jelle en Carlijn

Tot snel

voor wie

Voor mensen waarvoor het leven een strijd is geworden en op zoek zijn naar hun authentieke plek in de huidige maatschappij

Aanmelden

Voor aanmelden stuur hier een kort bericht via ons CONTACTFORMULIER.





UITLEG BASISEMOTIES

Universeel gezien zijn er 8 basisemoties; deze emoties brengen ons naar onze kernovertuigingen.

De 8 basisemoties, de 4 b’s en hun nuances

Deze emoties komen in elke cultuur voor en zijn op dezelfde manier waarneembaar. Alle nuances die wij emoties noemen zijn terug te herleiden tot deze 8 basisemoties:
1. Liefde
2. Angst
3. Vreugde
4. Woede
5. Verdriet
6. Verrassing/Verbazing
7. Schaamte
8. Walging

Ook wordt wel een indeling gemaakt van 4 emoties, de zogenaamde 4 b’s:
– blij
– bedroefd
– bang
– boos

Alle nuances die wij emoties noemen zijn terug te herleiden tot deze basisemoties:

Woede: furie, verontwaardiging, wrok, toorn, wrevel, verbolgenheid, ergernis, bitterheid, irritatie, vijandigheid, – in pathologische vorm: haat (wat kan leiden tot gewelddadigheid)

Verdriet: smart, rouw, vreugdeloosheid, zwaarmoedigheid, melancholie, zelfmedelijden, eenzaamheid, bedroefdheid, wanhoop – in pathologische vorm: depressie

Angst: bezorgdheid, ongerustheid, nervositeit, zorg, wantrouwen (kan leiden tot jaloezie), zenuwachtigheid, schrik – in pathologische vorm: fobie en paniek

Liefde: acceptatie, vriendelijkheid, vertrouwen, aardigheid, toewijding, verliefdheid – in pathologische vorm: adoratie

Vreugde: geluk, plezier, opluchting, tevredenheid, vervoering, verrukking, geamuseerdheid, trots, sensueel genot, extase, voldoening, beloning, euforie – in pathologische vorm: manie

Walging: minachting, ontzetting, verachting, misprijzen, verafschuwing, aversie, afkeer, weerzin

Verrassing/verbazing: schok, verbijstering, verwondering

Schaamte: schuldgevoel, verlegenheid, teleurstelling, wroeging, vernedering, spijt, gene, berouw




En kijk ook eens naar de “Twaalf principes van Attitudinal Healing